tiistai 3. huhtikuuta 2018

HuhtikuuHuhtikuun kuva on vuodelta 2016 Laukaan Peurungassa järjestetystä Formula 2-veneiden MM-osakilpailusta. Kuvassa oikealla laiturilla Janne Räisä Måsen-liiveissä ja hänen isoisänsä villien kisojen Formula 4-mallinen katti. Perässä Yamaha 70 ces moottori.

Kuten blogin pitkäaikaiset lukijat tietävät, saimme tilaisuuden osallistua kesällä 2016 Peurungassa järjestettyjen Formula 2-veneiden MM-osakilpailujen yhteydessä ajettuun historiikkiveneiden näytösajoon. Kahdeksan venekuntaa Mikkelistä ja vähän muualtakin esittäytyi yleisölle kahtena päivänä yhteensä neljässä lähdössä. Järjestäjä Markus Nenosen kiinnostus historiikkiveneitä kohtaan mahdollisti meidän osallistumisen tähän hienoon tapahtumaan.

Vaikka elettiin jo kesäkuuta, räntää satoi kun saavuimme varikolle. Keli oli kylmä, mutta vastaanotto lämmin. Tavalliselle historiikkiveneilijälle tapahtumaan osallistuminen oli once in a lifetime kokemus. Pääsimme kokemaan vähän suuren maailman meininkiä: veneet laskettiin järveen nostureilla ja varikolta rantaan liikuttiin mönkijöillä. Samalla varikolla meitä vastapäätä olivat mm. Bimba Sjöholmin ja Sami Seliön Formula 2-tiimit.. Ilmankos meiltä muistettiin joka kerta tarkistaa varikkopassit portilla. ;)

Tapahtuma oli meidän näkökulmastamme kaikin puolin erittäin hieno ja oli suuri kunnia päästä osallistumaan. Nähtiimpä vilaus vanhoja kilpaveneitä ihan televisiossa asti.
Lisää tapahtuman tunnelmista voit lukea täältä.
Keskisuomalaisen juttu Peurungan kisoista.

Alkuperäisenä tavoitteena oli saada hyvä kattaus tärkeitä suomalaisia kilpaveneitä näytösajoon. Omasta mielestäni tässä onnistuttiin suhteellisen hyvin. Mukana oli tärkeimpiä offshore-veneitä (1- ja 2-runkoiset Argot) ja ratapuolelta Formula 4-mallin vene ja TG Special. Tauno Laulaisen tekemiä veneitä, suomalaisen kilpaveneilyn "kummajaisia", saatiin mukaan peräti kolme kappaletta. Lehtijutuissa nämä kääntyvät usein ensimmäisiksi katamaraaneiksi, vaikka asia ei aivan niin ole.

Historiikkiveneporukan videovelho Valtteri Pihlström kokosi useamman action-kameran ja järjestelmäkameran videomateriaaleista hienon koosteen. Tämä kannattaa katsoa!

 

Toivottavasti historiikkiveneitä nähdään näytösajoissa vielä muuallakin. Ensi kesänä on tarkoitus esittäytyä ainakin Haukivuoren toritapahtuman yhteydessä 7.7.2018. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti